Programjaink 2015/16 őszi félévben

2016. február 14., vasárnap 13:48

A Gépészeti Eljárástechnika szakosztály a elmúlt őszi félévben több előadást is szervezett tagjai, és az érdeklődők számára. Emellett tagjaink számára szerveztünk egy Inventor oktatást is, amelynek nagy sikere volt.

 

Projektmenedzsment előadás

Szloboda Istvántól hallhattunk Európa legnagyobb gömbtartályainak az építéséről. Beszéltünk a tervezés és engedélyeztetés nehézségeiről és a kivitelezés közben fellépő hibákról, mindezt érdekes formában, saját történetekkel fűszerezve. Majd a munka nehézségeire és egyes hátrányaira terelődött a szó, valamint arra, hogy milyen jövő rejlik ezen a területen Magyarországon. A hallgatóság kérdéseivel zártunk.

 

Hidrogéngyártás előadás

Az előadás a hidrogén előállítás, tárolás témakörét boncolgatta. Az előadó Bándy Tamás volt a Messer Hungarogáz Kft. képviseletében, aki majd tíz évig dolgozott a területen termelési igazgatóként. Tamás többek között beszélt pályakezdéséről, majd megtörtént példákon keresztül.

Messer1

 

Gépészeti tervezés régen és most előadás

Gál Attila a GSK gyógyszergyár jelenlegi munkatársa már az AutoCAD megjelenése óta dolgozik a programmal, így mesélt nekünk az elmúlt évek során összegyűjtött tapasztalatairól. A program fejlődéséről, a program akkori számítógép igényéről. Érdekességképpen elhozta nagypapája régi körzőkészletét, ezzel szemléltetve, hogy a számítógépes programok előtt is volt élet.

 

Inventor oktatás

A Szakosztály szervezésében az ÉPGET tanszék doktorandusza, Szabó Viktor előadásában lezajlott egy Inventor kurzus. Az oktatás előadásain az érdeklődőknek be lett mutatva a szoftver, elsajátíthatták a használatának alapjait. A kurzus során felépítettünk egy cellás adagolót annak minden elemének lemodellezésével, összeállításával. Továbbá kiegészítésként betekintést kaptunk a parametrikus modellezés alapjaiba is.