Gömbtartályok előadás

2016. március 30., szerda 18:45

 

A Gépészeti Eljárástechnika Szakosztály idén is számos magas színvonalú előadást szervezett, illetve szervez a szakmai fejlődés, illetve ipari példák megismerésének elősegítése céljából.

Mivel a Tanszék és Szakosztály egyik fő profilja az olajipar, ez az ágazat került előtérbe az est folyamán. Előző féléves „Gömbtartályok Projektmenedzsmentje” című rendezvény után 2016. március 16.-án az érdeklődők „Világszínvonal Magyarországon – a TVK Gömbtartályok gyártástechnológiája” címmel hallgathattak meg egy prezentációt.  Speciálisan kialakított tárolóegységeket széleskörűen használnak az iparban.

A rendezvény vendége Nyárády Zoltán, BME-n végzett építőmérnök volt, az OT. Industries Zrt. munkatársa. Az érdeklődők minden lényeges műszaki kérdéskörbe betekintést nyerhettek, kiderült, hogy milyen nehézségek merültek fel a tervezés, illetve kivitelezés során és ezekre milyen megoldásokkal rukkoltak elő a vállalat leleményes mérnökei, hogy ez az Európában is szinte egyedülálló projekt megvalósulhasson, illetve hosszú távon hatékonyan üzemelhessen.