Gravitas 2000

2017. január 12., csütörtök 12:06

Szakosztályunk 2016. szeptember 14-én ellátogathatott a Gravitás 2000 Kft-be. A cég teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozás. Maga a cég Budapesten található, amely alapvetően CNC gépek programozásával foglalkozik. Egyedi és kissorozatban gyártott gépalkatrészeket, alakító célgépek tervezését, gyártását és forgalmazását végzi a Gravitás Kft. Az elsődleges céljuk a kiváló minőség biztosítása a megrendelők részére. A magyarországi rendeléseken kívül nagy exporttal rendelkezik a cég az Európai Unió felé.

Látogatásunk során előadás keretében megismerhettük a vállalat felépítését, illetve működését. A rengeteg precíziós alkatrészek gyártása mellett, az orvostechnikához kapcsolódó, MRI gépek gyártását is végzi a Gravitás Kft., amely a ma ismert legjobb technológiákat ötvözi az orvosok munkájának megjobbá tételének érdekében.

A Gravitas 2000 Kft. előszeretettel fogad gyakornokokat a nyár folyamán, amelynek során a diákok önállóan tervezhetnek, s ezáltal a mérnöki képességeiket magasabb színvonalra emelhetik.