Előadások 2016/17/1

2017. január 12., csütörtök 11:35

Orvostechnikai eszközök a gyakorlatban

Szakosztályunk meghívására Dr. Szabadíts Péter 2016. 10. 12-én előadást tartott az Orvostechnikai eszközök a gyakorlatban címmel.
Általánosan ismertette az orvostechnikai eszközök használatát, illetve azok elterjedését. Emellett számos más új technikáról is hallhattunk, például a legújabb MRI gépek fejlesztéséről, illetve a szimulációkról, amely ezen gépek megalkotásában kulcsfontosságú szerepet játszanak. Az előadás interaktív volt, amelynél a felmerülő kérdésekre a tanár úr teljes mértékben kielégítő válaszokkal szolgált.
Az előadást követően Dr. Szabadíts Péter a gyakorlatban használt orvostechnikai eszközöket mutatott be, melyeket mindenki kedve szerint megnézhetett, kipróbálhatott. Egyes eszközök kiléte homályos volt, de a tanár úr megfelelő kérdésekkel segítve, rávezetett minket az adott eszköz használati mivoltára, illetve annak elnevezésére.

Időpont: 2016.10.12.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadók: Dr. Szabadíts Péter

oeagy

 

E-Nable Magyarország

Az E-Nable Magyarosrszág az Orvostechnika Szakosztály meghívására 2016. 10. 27-én előadást tartott a Protézis nyomtatás gyerekeknek közösségi céllal néven.

Az előadás során röviden bepillanthattunk az E-Nable vállalkozás fejlődésébe, hogy milyen kis csoporttal kezdődött, s hogy milyen nagy mozgalommá nőte ki magát a vállalkozás Magyarországon. Illetve megtudhattuk, hogy a közösség erejét használják fel, hogy a végtaghiányos gyermekekt megtalálják, és ötletes művégtaggal segítsék gyermekkorukat. A folyamat során a családot felkeresik és a gyerekek ötletéhez igazodva 3D modellező szoftver segítségével megalkotják a művégtagot, melyet 3D nyomtató segítségével kinyomtatnak és onnantól kezdve, kisebb igazitásokat követően, az ötletes végtagokat a gyermekek használatba is vehetik.

Az E-Nable Magyarország folyamatosan fejlődő dinamikus vállalkozás, és minél inkább szeretnék bővíteni munkatársaik körét, így bármikor bárki jelentkezhet hozzájuk. Emellett szakosztályunk és az E-Nable közösen együttműködve projekteket készít, melynél minél jobb művégtagok elkészítése a cél, és abban az esetben, ha kedvet kaptál a tervezéshez szakosztályunk alelnökét, Langó Istvánt kereshetitek bizalommal az éppen aktuális projekteket illetően.

Időpont: 2016.10.27.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadók: Sztojanov Krisztián

enable