Előadások 2015/16/2

2016. március 25., péntek 22:41

Károly Dóra - Orvostechnikai alkalmazások az anyagtudományban


Szakosztályunk ezen félévi első előadása igen izgalmasra sikerült, sok érdekes dolgot hallottunk, illetve láthattunk. Az előadást Pammer Dávid nyitotta, majd Károly Dóra folytatta különböző implantátumok bemutatásával és ezek közül soknak a beültetését is megnézhettük videón. Az eseményről készült néhány kép megtekinthető a további információra kattintva a galériában.

Időpont: 2016.03.24.
Helyszín: MT épület kék labor
Előadók: Károly Dóra és Pammer Dávid

Dr. Éltes Péter - Betegspecifikus számítógépes megközelítés a gerincbetegségek műtéti kezelésében


Dr. Éltes Péter, az Országos Gerincgyógyászati Központ gerincsebészének második előadása a betegspecifikus számítógépes megközelítés a gerincbetegségek műtéti kezelésében címet viselte, ahol a doktor úr kutatásairól tudhattunk meg többet, illetve naprakész szimulációs módszereket mutattott be nekünk, amik nagyban segíthetik a sebészek munkáját a jövőben. Ezek olyan különleges megközelítések, melyeknek köszönhetően egyedileg tervezhető meg egy adott műtéti beavatkozás, 3D-sen modellezhető a beteg gerince.


Továbbá a doktor úr figyelmünkbe ajánlott kettő szervezetet, melyet mindenkinek ajánlunk, akit érdekel behatóbban a téma. Mindkettő szervezet lehetőséget kínál diáktagságra, melynek anyagi vonzata sem nagy. Ezeknek a www.aofoundation.com illetve a www.vph-institute.org honlapokon bővebben is utána lehet olvasni.

Az előadás egy 3 előadásból álló sorozat második része volt. Az előadó hosszú távú kapcsolatot tervez a Szakosztállyal, ennek keretein belül több tagunkat szeretné bevonni különböző projektekbe, valamint TDK és szakdolgozat témákat is biztosítana az érdeklődők számára.

A harmadik előadásra valószínűleg a következő félévben kerül sor.

IMG 20160407 193942

Időpont: 2016.04.07.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadó: Dr. Éltes Péter

Dr. Simonovics János - Biomechanikai modellezés

 

Dr. Simonovics János a Gép- és Terméktervezés Tanszék adjunktusa tartotta meg szakosztályunk harmadik előadását a félévben, ahol nagyon sokat tanulhattunk a biomechanikai modellezés mikéntjéről, illetve megismerhettük a tanár úr munkásságának egy részét is.

Időpont: 2016.04.28.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadó:
Dr. Simonovics János

biomechmod

 

Károly Dóra - Katona Bálint - Hogyan írjunk és adjunk elő nyertes TDK-t?

 

Dóra és Bálint előadásán mindenki nagyon sokat tanulhatott a TDK írás rejtelmeiről, az időbeosztás fontosságáról, illetve arról is, hogy mennyire jó dolog a TDK-n részt venni. Az előadás diasora elérhető itt.

Mindenkit bíztatunk, hogy éljen ezzel a lehetőséggel, és hozzon létre egy érdekes TDK-t akár már most a nyáron!

Időpont: 2016.05.05.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadók: Károly Dóra és Katona Bálint

tdk