Előadások 2015/16/1

2016. január 26., kedd 19:35

A 2015/2016-os őszi félévben négy szakmai előadást szervezett meg a szakosztályunk. Rövid összefoglalójuk alább olvasható.

Szenczi Gábor-Implantátumok tervezése

Szenczi Gábor, a Sanatmetal Kft. budapesti fejlesztőirodájának vezetője tartott előadást az érdeklődők számára a különböző implantátumok tervezési folyamatának főbb állomásairól. A prezentációból megtudhattuk, hogy mely lépcsőket kell végigjárniuk a mérnököknek ahhoz, hogy a gondolataikban megálmodott eszközökből valós, a piacon eladható termék legyen. Ezen kívül nagyvonalakban bemutatásra került a Sanatmetal Kft. felépítése, hierarchiája.

sanatmetal

Időpont: 2015.10.07.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadó: Szenczi Gábor
Résztvevők száma: 17 fő

Dr. Wagner Ödön-A homoktól a homlokig

Dr. Wagner Ödön, a BME Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék docense tartott nagysikerű előadást a szilikon implantátumok előállításáról és különböző alkalmazási területeiről. Prezentációjából megtudhattuk, hogy milyen sokrétű ezen orvostechnikai eszközök felhasználása. Az előadás végére pedig az is kiderült az érdeklődők számára, mire is utal a sejtelmes cím: a homoktól a homlokig.

homoktol

Időpont: 2015.11.05.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadó: Dr. Wagner Ödön
Résztvevők száma: 46 fő

Dr. Lacza Zsombor-Bench to business to bedside

Dr. Lacza Zsombor, a Semmelweis Egyetem tudományos főmunkatársa tartott előadást az érdeklődőknek „Bench to business to bedside: avagy mi kell ahhoz, hogy egy tudományos eredményből használható terápia legyen?” címmel. Az előadó sikerekkel büszkélkedhet orvostechnikai eszközök fejlesztése terén, több ötletéből szabadalom vagy ma már a piacon kapható terápiás eszköz lett.

Időpont: 2015.11.18.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadó: Dr. Lacza Zsombor
Résztvevők száma: 13 fő

Dr. Éltes Péter-A gerincsebészet mérnöki oldala

Dr. Éltes Péter, az Országos Gerincgyógyászati Központ gerincsebésze tartott előadást a gerincsebészek mindennapos feladatairól, a gerincsebészet alapjairól. Prezentációja egy 3 előadásból álló sorozat bevezetője volt. Az előadó hosszú távú kapcsolatot tervez a Szakosztállyal, ennek keretein belül több tagunkat szeretné bevonni különböző projektekbe, valamint TDK és szakdolgozat témákat is biztosítana az érdeklődők számára.

ogk

Időpont: 2015.11.25.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadó: Dr. Éltes Péter
Résztvevők száma: 28 fő