Taglista 2016/17/2

BEKÜLDTE Kemény Alexandra 2017. február 21., kedd 11:33

Vezetőség:

Elnök – Kemény Alexandra
Alelnökök – Kemény Dávid és Langó István
Gazdasági referens – Bálint Zsófia

PR referens – Csongvay Péter

Mentorok:

Asztalos Lilla
Hajdu István
Károly Dóra

Katona Bálint
Pammer Dávid
Petró Bálint

Aktív tagok:

Dér Anna
Ferencz Máté

Gaizer Bence
Gulyás János
Hajtman Alfréd

Jaksa László
Küttel Dániel
Meisel Ádám
Nagy Andrea

Pálovics Bálint
Rochlitz Bence

Próbás tagok:

Bárdos Vera
Brezovcsik Máté
Dorogházi Beáta
Ébend András
Garai Ilka
Horváth Andrea
Horváth Patrik
Jagyugya Erik
Király István
Langó Zoltán
Marosi Krisztián
Némethy Dániel
Petrovszki Dániel
Pintér András
Pokorni Ágoston
Poprády Hanna
Pusztai Zénó
Rácz Roland
Szaplonczay Márton
Takács Dániel
Tóth Csenge

Jelentkezés

BEKÜLDTE Kemény Alexandra 2017. február 19., vasárnap 19:07

Sziasztok!

A jelentkezés határideje lejárt, legközelebb az őszi félév elején lesz lehetőség szakosztályunkhoz csatlakozni. Addig is szerettettel várunk minden érdeklődőt a mindenki számára nyílt előadásainkra!

 

Minden aktuális információt megtaláltok a facebook oldalunkon!

Tagfelvétel 2016/17 tavasz

BEKÜLDTE Kemény Alexandra 2017. február 03., péntek 12:52

Sziasztok!


Szakosztályunk ismét tagfelvételt hirdet a tavaszi félév elején!

Ha szeretnél minket jobban megismerni, vagy csak érdekel, hogy mi is az az orvostechnika, és ez hogyan kapcsolódik a mérnöki tanulmányaidhoz, akkor gyere el az első oktatási héten a GSZK Nyílt Napok keretein belül megtartott bemutatóink egyikére.

Választható időpontjaink:

2017.02.14. Kedd            18:00 – 18:30

2017.02.15. Szerda         18:00 – 18:30

2017.02.16. Csütörtök    18:00 – 18:30

 

Az eseményről többet megtudhatsz a facebookon, ha pedig érdekel a dolog, akkor itt tudsz jelentkezni a Nyílt Napos bemutatónkra a megfelelő időpont kiválasztásával. Figyelem! Az esemény regisztrációköteles, így kérünk benneteket, hogy ne felejtsétek el kitölteni a google formot.

 

Ha meggyőztünk a bemutatónkon, vagy már most tudod, hogy szeretnél a Szakosztályhoz csatlakozni, akkor töltsd ki ezt a dokumentumot, és küldd el nekünk pdf formátumban e-mailben az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre 2017.02.18. szombat éjfélig! A jelentkezések beérkezése után egyeztetünk időpontot egy szóbeli beszélgetésre, hogy kicsit jobban megismerhessünk Titeket.

Bízunk benne, hogy minél több új arcot ismerhetünk meg közületek!

Üdvözlettel,
Orvostechnika Szakosztály
facebook | web

Anatómiai múzeum

BEKÜLDTE Kemény Alexandra 2017. január 12., csütörtök 12:06

Szeptember 29-én az Orvostechnika Szakosztálynak lehetősége nyílt ellátogatni az Anatómiai Múzeumba. A látogatás során Vidra Veronika röviden ismertette a múzeum történetét, majd ezt követően a több éven keresztül felhalmozódó különböző élőlények szerveit tekinthettük meg, illetve egyes testrészek felépítését mélyebben tanulmányozhattuk. Esetleges kérdés esetén Veronika készségesen válaszolt nekünk.

 

anatmuz

Gravitas 2000

BEKÜLDTE Kemény Alexandra 2017. január 12., csütörtök 12:06

Szakosztályunk 2016. szeptember 14-én ellátogathatott a Gravitás 2000 Kft-be. A cég teljes mértékben magyar tulajdonú vállalkozás. Maga a cég Budapesten található, amely alapvetően CNC gépek programozásával foglalkozik. Egyedi és kissorozatban gyártott gépalkatrészeket, alakító célgépek tervezését, gyártását és forgalmazását végzi a Gravitás Kft. Az elsődleges céljuk a kiváló minőség biztosítása a megrendelők részére. A magyarországi rendeléseken kívül nagy exporttal rendelkezik a cég az Európai Unió felé.

Látogatásunk során előadás keretében megismerhettük a vállalat felépítését, illetve működését. A rengeteg precíziós alkatrészek gyártása mellett, az orvostechnikához kapcsolódó, MRI gépek gyártását is végzi a Gravitás Kft., amely a ma ismert legjobb technológiákat ötvözi az orvosok munkájának megjobbá tételének érdekében.

A Gravitas 2000 Kft. előszeretettel fogad gyakornokokat a nyár folyamán, amelynek során a diákok önállóan tervezhetnek, s ezáltal a mérnöki képességeiket magasabb színvonalra emelhetik.

Előadások 2016/17/1

BEKÜLDTE Kemény Alexandra 2017. január 12., csütörtök 11:35

Orvostechnikai eszközök a gyakorlatban

Szakosztályunk meghívására Dr. Szabadíts Péter 2016. 10. 12-én előadást tartott az Orvostechnikai eszközök a gyakorlatban címmel.
Általánosan ismertette az orvostechnikai eszközök használatát, illetve azok elterjedését. Emellett számos más új technikáról is hallhattunk, például a legújabb MRI gépek fejlesztéséről, illetve a szimulációkról, amely ezen gépek megalkotásában kulcsfontosságú szerepet játszanak. Az előadás interaktív volt, amelynél a felmerülő kérdésekre a tanár úr teljes mértékben kielégítő válaszokkal szolgált.
Az előadást követően Dr. Szabadíts Péter a gyakorlatban használt orvostechnikai eszközöket mutatott be, melyeket mindenki kedve szerint megnézhetett, kipróbálhatott. Egyes eszközök kiléte homályos volt, de a tanár úr megfelelő kérdésekkel segítve, rávezetett minket az adott eszköz használati mivoltára, illetve annak elnevezésére.

Időpont: 2016.10.12.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadók: Dr. Szabadíts Péter

oeagy

 

E-Nable Magyarország

Az E-Nable Magyarosrszág az Orvostechnika Szakosztály meghívására 2016. 10. 27-én előadást tartott a Protézis nyomtatás gyerekeknek közösségi céllal néven.

Az előadás során röviden bepillanthattunk az E-Nable vállalkozás fejlődésébe, hogy milyen kis csoporttal kezdődött, s hogy milyen nagy mozgalommá nőte ki magát a vállalkozás Magyarországon. Illetve megtudhattuk, hogy a közösség erejét használják fel, hogy a végtaghiányos gyermekekt megtalálják, és ötletes művégtaggal segítsék gyermekkorukat. A folyamat során a családot felkeresik és a gyerekek ötletéhez igazodva 3D modellező szoftver segítségével megalkotják a művégtagot, melyet 3D nyomtató segítségével kinyomtatnak és onnantól kezdve, kisebb igazitásokat követően, az ötletes végtagokat a gyermekek használatba is vehetik.

Az E-Nable Magyarország folyamatosan fejlődő dinamikus vállalkozás, és minél inkább szeretnék bővíteni munkatársaik körét, így bármikor bárki jelentkezhet hozzájuk. Emellett szakosztályunk és az E-Nable közösen együttműködve projekteket készít, melynél minél jobb művégtagok elkészítése a cél, és abban az esetben, ha kedvet kaptál a tervezéshez szakosztályunk alelnökét, Langó Istvánt kereshetitek bizalommal az éppen aktuális projekteket illetően.

Időpont: 2016.10.27.
Helyszín: MT épület könyvtár
Előadók: Sztojanov Krisztián

enable

Taglista 2016/17/1

BEKÜLDTE Kemény Alexandra 2016. szeptember 15., csütörtök 21:01

Vezetőség:

Elnök – Hajdu István
Alelnök – Kemény Alexandra
Alelnök, Gazdasági referens – Langó István

PR referens – Kemény Dávid

Mentorok:

Károly Dóra
Katona Bálint
Kecskés Barnabás

Pammer Dávid

Aktív tagok:

Asztalos Lilla
Dávid Bálint
Ferencz Máté

Gaizer Bence
Gulyás János

Jaksa László
Kéri Rebeka
Kocsis Ágnes
Pálovics Bálint
Petró Bálint
Pogácsás Bettina
Somló Kinga

Próbás tagok:

Bálint Zsófia
Boda Berta

Csongvay Péter
Dér Anna
Erki-Szabó Máté

Fischer Zsolt
Hajtman Alfréd
Horváth Andrea Anikó

Kovács Péter
Küttel Dániel
Meisel Ádám
Nagy Andrea
Pusztai Zénó
Rochlitz Bence
Szaplonczay Márton
Tóth Márk
Tóth-Katona Tamás

Jelentkezés

BEKÜLDTE Kemény Alexandra 2016. szeptember 12., hétfő 00:00

Sziasztok!

A jelentkezés határideje lejárt, legközelebb a tavaszi félév elején lesz lehetőség szakosztályunkhoz csatlakozni. Addig is szerettettel várunk minden érdeklődőt a mindenki számára nyílt előadásainkra!

1. oldal / 3