Élménybeszámoló: Musashi gyárlátogatás

2016. március 24., csütörtök 14:05

2016. március 4-én azt a remek lehetőséget kaptuk, hogy 25-en megismerkedhettünk az ercsi Musashi gyár mind a három gyártási és az összeszerelési sorával.
Az eseményre mind szakosztályos, mind szakirányos, mind külsős hallgatók is jelentkezhettek.

 

Az ercsi Musashi gyár a Japán Musashi Seimitsu Industry Co. Ltd. autóipari nagyvállalat magyarországi leányvállalata. A cég mechanikai autóalkatrészek tervezésére és gyártására specializálódott, és mostanra már kivívta az elismerést a nagy precizitású és biztonsági autóalkatrész beszállítók között is. Főbb termékei motoralkatrészek (pl. vezérműtengelyek) és futóműalkatrészek (gömbcsuklók, lengőkarok).

 

A programról röviden:

 

Volán busszal érkeztünk Ercsibe, ahonnan céges kisbusszal szállítottak minket a gyárhoz.

Egy kedves HR-es hölgy fogadott és egy kisebb előadóterembe vezetett minket, ahol a cégvezető ismertette a legfontosabb tudnivalókat a vállalatról, majd munkavédelmi oktatásban részesültünk.

 

IMG 0017

 

Később négy csoportra osztottak bennünket és 1-1 folyamatmérnök mutatta be nekünk a Fiat és Auxshaft, a Jaguár és Honda, a B8 és Suzuki HUB gyártósorokat és a szerelőcsarnokot.

A folyamatmérnökök szívesen válaszoltak minden kérdésünkre, így sok mindent megtudtunk a 200 fős cégről.

 

IMG 0018

 IMG 0023

IMG 0024

IMG 0027

IMG 0029

 

Fantasztikus, hogy egy nyers (öntött) alapanyagból a végén milyen finomra esztergált / köszörült tengelyművek születnek! Sokszor ajánlanak fel a Musashinak más cégek esztergálási segítséget, de nincs rá szükségük, mivel házon belül is képesek csúcsminőségű köszörült felületek előállítására.

 

Meglepődve tapasztaltam, hogy mennyi nő dolgozik a gyártósorokon.
A legtöbb ellenőrzési munkát ők végzik, a szerelőcsarnokban pedig kizárólag nők kezelik a gépeket.

 

Az egyik folyamatmérnök egy éve dolgozik a gyárban, nem sokkal előtte végzett az Óbudai Egyetemen. Saját elmondása szerint nagyon szeret a Musashinál dolgozni, szerinte a legfontosabb a mérnökök és a gépkezelők közötti jó kapcsolat kiépítése és egymás munkájának kölcsönös elismerése.

 

A barátságos környezetnek és dolgozóknak köszönhetően nagyon jól éreztük magunkat, sok élménnyel gazdagodtunk és összességében át tudták adni milyen is lehet egy multi cég 200 fős leányvállalatánál dolgozni!

 

A látogatás után finom ebéddel vendégeltek meg minket.
A nap zárásakor készítettek rólunk egy csoport képet, megköszöntük a remek lehetőséget, majd visszaindultunk Budapestre.

 

IMG 0034


Süveges Viktória