Tagfelvétel 2018

BEKÜLDTE Dobai Attila 2016. augusztus 29., hétfő 13:11
A Kalorikus Gépek Szakosztály tagfelvételt hirdet! 

Miért érdemes hozzánk csatlakozni?
 
Egy nagyon jó baráti közösséget alkotó, összetartó csapat tagjaként merülhetsz el a szakmában, izgalmas projektfeladatokon keresztül vértezheted fel magad tapasztalatokkal, képzések révén juthatsz több elméleti tudáshoz, mint hallgatótársaid. Barátságokat, kapcsolatokat alakíthatsz ki, amik mind az egyetemi éveid, mind az azt követő időszakodban nagy segítségedre lehetnek. 
 
Ja, hogy minden kör ezt ígéri? 
 

DOHC, VEZÉRMŰTENGELY, CSÖVES TÜZELŐTÉR, JET TURBINE, FELÜLSZELEPELT ALULVEZÉRELT MOTOR, VTECH, AUDI 3.2 V6 FSI, TURBINA METSZET, LADA BLOKK FELÚJÍTÁS, VADÁSZREPÜLŐ BÁZIS, MZ TS 125, WANKEL MOTOR, PDTDI, CAPSTONE GASTURBINE, TORX KULCS, VÁLTOZÓ GEOMETRIÁS TURBÓ, PUMPE-DÜSE-SYSTEM, ROLLS-ROYCE TRENT 900

 

Ha ezek a szavak lázba hoznak, akkor köztünk a helyed!

A Szakosztály működéséről bővebben itt tájékozódhatsz!

 

A Kalorikus Gépek Szakosztály 2018 évi felvételi rendje a következő:
A megjelölt időpontok alapján (formban található) egy elbeszélgetésre fogjuk invitálni a jelentkezőket, hogy személyesen is megismerhessünk Titeket.
 
Üdvözlettel:
Kalorikus Gépek Szakosztály          
 
 

2016. március 2-án Dr. Németh Huba, a BME Gépjárművek és Járműgyártás Tanszéke docensének, illetve a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. előfejlesztési vezetőjének előadásában hallhattunk a feltöltéses dízelmotorok turbókésedelme csökkentésének egy lehetséges módjáról. Mi sem mutatja jobban, hogy milyen érdekes és fontos téma, mint a tény, hogy a rendezvényen 172 érdeklődő jelent meg.

HGD Kft. - Hőszivattyús rendszerek földtani és gépészeti tervezése előadás

BEKÜLDTE Kovács Sebestyén 2016. március 05., szombat 16:59

 

A Kalorikus Gépek Szakosztály a 2015-16-os tanév második félévében az első, kedvcsináló és kitekintő előadását a megújuló energiára alapozott, geotermikus primer-hőnyeréssel működő hőszivattyús rendszerek tárgykörében szervezte meg. A hőszivattyúk nem egészen illeszkednek bele a szakosztály eddigi tevékenységébe, azonban látókörünk bővítését kiemelt fontosságúnak tartjuk, ezért örömünkre szolgált egy szakember előadását hallani a témáról.

Simon Coachworks meglátogatása

BEKÜLDTE Kovács Sebestyén 2016. március 05., szombat 16:49

A 2015. évi nyarat elbúcsúztató, Sarudon megrendezett csapatépítő táborunk három szakmai jellegű programjának egyike volt a miskolci Simon Coachworks műhelyénél tett látogatásunk szeptember 4-én. Az elsősorban veterán járművek restaurálásával foglalkozó kicsiny, de rendkívül profi vállalkozás mindennapjaiba Simon Márton és Mikler Bence vezetésével nyerhetett a Szakosztály tíz jelenlévő tagja emlékezetes betekintést. (Megkértek rá, hogy az ott készült fotókat nyilvánosan ne tegyük közzé, ezért ajánljuk a csapat saját Facebook-oldalára feltöltött képeket!)

Gamma Műszaki Zrt. meglátogatása

BEKÜLDTE Kovács Sebestyén 2016. február 04., csütörtök 10:46

A 2015/16/I. félév vizsgaidőszaka utáni feszültség-levezetés gyanánt szakosztályunknak lehetősége nyílt részt venni a Tanszék szervezésével megrendezett üzemlátogatáson a Gamma Műszaki Zrt. telephelyén.

Műszaki Tanulmánytár látogatás

BEKÜLDTE Kovács Sebestyén 2016. január 28., csütörtök 12:05

Az előző félév (2015/16/I. - a szerk.) végén lehetőségünk nyílt arra, hogy meglátogassuk a műszaki tanulmánytárat.

Stop-motion videó készítése

BEKÜLDTE Kovács Sebestyén 2016. január 28., csütörtök 11:57

Az egyik első projektje az akkor alakult szakosztálynak egy stop-motion videó készítése volt.  A foglalkozásokon körülbelül 6-10 ember vett részt a félév folyamán, hogy közösen megbeszélt koncepció szerint elkészítsük a videót. Az alany egy 3.0-s V6-os Audi motor volt, melyet az EGR tanszék biztosított a számunkra. A videó alább található:

Váltó metszet projekt

BEKÜLDTE Kovács Sebestyén 2016. január 28., csütörtök 11:43

Az Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszékkel való együttműködés révén sok előnyhöz jut a szakosztály, ezt próbáljuk lehetőségeinkhez mérten viszonozni. Ennek az egyik eleme, hogy tanórákon, laborfoglalkozásokon használható bemutatóeszközöket készítünk, újítunk fel a tanszék részére. A korábban elkészült Suzuki metszetmotor után egy Trabant váltójának metszetét kezdtük el készíteni. A projekt jelenleg is fut, a résztvevő tagok előbb megtakarították a váltót a rárakódott szennyeződésektől, majd előre eltervezett vonalak mentén megtörtént a metszet elkészítése. Ezek után még az állvány készítése maradt, ami hamarosan elkészítésre kerül. Emellett pedig egy 3D-s modell készítése a cél, amivel szemléltetni tudjuk egy váltó működését. Ehhez szükséges volt a váltó szétszedése, hogy minden elem szerepét megvizsgálhassuk.

A projekten 5 fő vesz részt.

1. oldal / 3