GSZK Konferencia beszámoló

BEKÜLDTE  Halász István 2014. máj. 14., szerda 07:22

I. BME Gépész Szakkollégium Szakmai Konferencia beszámoló

 

Idén első alkalommal került megrendezésre a BME Gépész Szakkollégium Szakmai Konferencia 2014. április 30-án 8:00-tól 18:30-ig a BME Központi épület I. emelet 72. termében.

 

A Szakmai Konferencia célja évről évre bemutatni a Gépész Szakkollégium tagozataihoz kapcsolódó tudományos újdonságokat, TDK-kat és aktuális kutatási eredményeket. A Konferencián négy szekcióban 11 tagozatunk nevében 13 előadás volt hallható. Az előadók és a résztvevők közt voltak egyetemünk jeles oktatói, cégek képviselői, és a hallgatók is, így a konferencia jó alkalom volt arra, hogy ezen a napon együtt legyen a szakma; fiatalok és idősebbek, akik itt találkozhattak, beszélgethettek és megismerhették egymást. Az előadások absztraktjából ISBN számos kiadvány is megjelent (ISBN 978-963-313-109-1).


A rendezvényen összesen 83 résztvevő volt, ebből 72 a Műszaki egyetemről, 8 fokozattal rendelkező (Prof., Dr.). A Konferencián részt vett a Gépészmérnöki Kar dékánja és egyik dékánhelyettese valamint a Gépipari Tudományos Egyesület képviselője is. Összességében elmondható, hogy a rendezvény nagyon sikeres volt.


Mivel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen még nem volt eddig olyan konferencia, amely ingyenesen elérhető és a gépészeti tudományok témakörét öleli fel, ezért külön öröm számunkra, hogy elsőként rendezhettünk ilyen jellegű rendezvényt. Célunk a hagyomány teremtés, így reményeink szerint a Konferencia évente újra megrendezésre kerül majd. További terveink közt szerepel a Konferencián idegen nyelvű (angol, német) szekció indítása.

Budapest, 2014. május 8.

Károly Dóra
Főszervező

 

 

 

A pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által az NTP-SZKOLL-13-0047 kódszámú Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett pályázati támogatásból valósult meg.

tamogatok.jpg