Konferencia részvétel pályázat

BEKÜLDTE  Kemény Alexandra 2017. január 09., hétfő 20:35

Pályázati kiírás


A BME Gépész Szakkollégium pályázatot hirdet a XXII. Fiatal Műszakiak Tudományos Ülésszak konferencia részvétel támogatására. A konferencia alkalmával a hazai és erdélyi műszaki tudományos területen aktív fiatalok mutatják be kutatási eredményeiket. Az idén huszonkettedik alkalommal megrendezésre kerülő, nemzetközileg elismert konferencia nagymértékben hozzájárul az erdélyi magyar műszaki értelmiség szakmai színvonalának emeléséhez, a kutatási munka ösztönzéséhez, a tudományos kapcsolatok kialakításához, valamint a magyar műszaki nyelv műveléséhez. A konferencián való részvétellel előadás és publikációs pontszámok kaphatóak szakmai vonatkozású ösztöndíjakhoz (pl. Egyetemi és Kari BME ösztöndíj, Köztársasági Ösztöndíj, stb.) és a doktoranduszi felvételi során.


A konferencia helyszíne és időtartama:
Időpont: 2017. március 23-24. (kiutazás március 22-én, visszautazás 25-én)
Helyszín: Kolozsvár, Románia


Az elnyerhető támogatás:
A pályázat keretein belül 10 fő támogatására van lehetőség. A támogatás magában foglalja a konferencia regisztrációs költségeit, a publikációs díjakat és a szabadidős programokon való részvételt (gálavacsora, kirándulás a konferencia második napján).


A pályázók felelősségei:
A pályázók vállalják, hogy a konferencián megjelennek, a benyújtott témát a közönség előtt bemutatják. A részvételtől való elállásra legkésőbb a konferencia időpontját megelőzően 30 nappal van lehetőség.
A pályázók vállalják továbbá, hogy a konferencia járulékos költségeit (utazás, szállás, stb.) megtérítik. A Szakkollégium a szállás díjának csökkentése érdekében további támogatást igyekszik biztosítani, az egy hallgatóra jutó költség várhatóan 10.000 forint.


Pályázók köre:
A pályázatban azok a hallgatók vehetnek részt, akik a kiírást megelőző egy évben a Szakkollégium aktív tagjai voltak.


A pályázat tartalmazza:
Szakmai önéletrajz
Motivációs levél (összefoglalva a GSZK-ban és Szakosztályokban elvégzett eddigi munkát)
Görgetett tanulmányi átlag (igazolás vagy Neptun-os felületről készített képernyőkép)
Az innen elérhető sablon szerint elkészített 4 oldalas publikációs cikk


Pályázat leadási határideje:
A pályázatot elektronikus úton a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre 2017. január 31. kedd éjfélig kell beküldeni.
A publikációs cikk nélkül beküldött pályázatok érvénytelenek.


A pályázatokat a Szakkollégium vezetőségéből választott háromfős bizottság bírálja el. A sikeres pályázókat 2017. február 10-ig e-mailben értesítjük. Amennyiben a nyertes pályázó eláll a részvételi lehetőségtől, úgy a pontszám szerint utána következő hallgató vehet részt a konferencián. Információk a konferenciáról: http://www.eme.ro/fmtu/

NTP logók

"A pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által az NTP-SZKOLL-16-0053 kódszámú Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett pályázati támogatásból valósult meg."