Symposium of VKI PhD Research 2016

BEKÜLDTE  Dobai Attila 2016. március 27., vasárnap 10:12

A Gépész Szakkollégium idei évben először kiemelkedő tagjainak belső pályázat révén lehetőséget nyújtott a The von Karman Institute által megrendezett nemzetközi konferencia meglátogatására. Célunk, hogy ezzel ösztönözzük tagjainkat a tudományos életbe való intenzív bekapcsolódásra. Az eseményről alább olvashatjátok beszámolónkat. 

A GSZK 8 fős delegációja február 29-én érkezett Brüsszelbe, a konferenciának otthont adó Belgium fővárosába. A „0. nap” a szállás elfoglalása után a város megismerésével és kötelező jelleggel a helyi látványosságok felkutatásával telt. Másnap a korai kelés meghozta a gyümölcsét, hiszen a konferencia helyszínéül szolgáló von Kármán Intézet nem csak páratlan infrastruktúrával rendelkezik a folyadékok dinamikájának vizsgálatára, de elhelyezkedése a nyugodt zöld övezetben kiváló hátteret biztosít az elme brillírozására.

A hatodik alkalommal megrendezett PhD Symposium során a VKI doktoráló hallgatói tekintették át kutatásaik eredményeit az Intézet három különböző tanszékéről: Aeronautics and Aerospace, Environmental and Applied Fluid Dynamics, és Turbomachinery and Propulsion. Az elsőéves PhD hallgatók a poszter szekció keretein belül bemutatták a kutatási terveiket, illetve néhány előzetes eredményüket. A másodéves doktoranduszok egy-egy 15 perces prezentációban ismertették a kutatási tevékenységüket és a dolgozatuk előrehaladásának eredményességét.  A felsőbbéves hallgatóknak egy-egy 20 perces előadás során volt lehetőségük a munkájuk bemutatására. Az prezentációkat nyílt vita követte a hallgatóság részvételével. Az előadások a következő témákban voltak hallhatóak: Multiphase Flows, Uncertainty Quantification, Aero-Thermal Investigations in Turbomachinery, Development of Advanced CFD and Optimization, Noise and Aeroacoustics, Ablation, Ground and Flight Experiments, és Numerical Modeling for Aerothermodynamics. A Symposium egyes napjait elismert tanszéki előadók nyitották meg, a folyadékok dinamikájának három alkalmazási területének egyikének képviseletében. A Symposium alatt a NASA együttműködésével egy IFAR (International Forum for Aviation Research) virtuális konferenciára is sor került. A megjelenés célja a konferencia interaktívvá és ismertebbé tétele volt az IFAR tagok és a kooperáló egyetemek között.

A konferencia után megtekintettük a nagyobb laboratóriumokat, ahol többek között megismertünk egy nagysebességű szélcsatornát, amellyel nagy Reynolds számú hiperszónikus áramlások érhetők el; és egy 3 méter átmérőjű szélcsatornát, amely üzemeltethető nyitott és zárt mérőtérrel is, így alkalmas valós méretű autó alkatrészek-, utcai lámpák-, vagy akár a kerékpár versenyzők körül kialakuló áramlások vizsgálatára.

Összességében egyrészt a konferencián leendő gépész mérnökként megannyi motiváló példával találkoztunk annak tekintetében, hogy mennyire sokszínű ez a szakma, mennyi kihívás rejlik benne folyamatosan, és hogy mennyire izgalmas feladatok várnak ránk, ha kutatói pályára adjuk a fejünket. Másrészt pedig jó példát láthattunk arra, hogyan is kell egy konferenciát jól megszervezni. A GSZK-ban immár hagyománnyá vált a Szakmai Konferenciák szervezése, melyen a Szakkollégium szakmai kiválóságai tartanak előadásokat. A Symposiumon szerzett tapasztalatainkat gyakorlatba fektetve az elkövetkező GSZK Konferenciák magasabb színvonalon lesznek megvalósíthatók, egyre professzionálisabb képet adva ezzel a külvilágnak. 

 

Hidegh Gyöngyvér

NTP logók

 

 "A pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által az NTP-SZKOLL-15-0039 kódszámú Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett pályázati támogatásból valósult meg."