Projektmenedzsment tréning

BEKÜLDTE  Halász István 2014. június 11., szerda 08:16

Kedves érdeklődő!

A BME Gépész Szakkollégium projektmenedzsment tréninget szervez, melynek:

- Ideje: 2014. június 20-22.
- Helye: Kármán Tódor Kollégium 9. emeleti tárgyalója

A részletekért katt a további információ gombra.

 

A tréning során betekintést nyerhetsz a projektmenedzsment egyes lényeges elemeibe. A program menetrendjét és a tréner ismertetőjét a csatolmányban találod. Az előadások rövid leírása a következő:

- PDCA Reloaded

Gyakori élmény projektmenedzsment-tréningeken, hogy szakmába belefáradt, ősz projektmenedzserek rácsodálkoznak egyszerű alapmódszerekre, és új lendületet kapnak. Miért van ez? Mert a legtöbb projektmenedzsment-alapelv és alapmódszer a Józan Paraszti Ész 2.0 nevű platformon működik, és ha rendet rakunk a felszínen, azonnal kibukkan az alapozás.
A PDCA, azaz a Plan - Do - Check - Act a legegyszerűbb rendszer. Érteni néhány pillanatba kerül, alkalmazni azonban csak nagy önfegyelemmel, és sokszor évek munkája árán lehet. Ezt, és a PDCA-ciklusba illesztett I (Initiate), M (Mesure) és V (Valorize) betűket járjuk körül, hogy ne csak úgy tűnjön: értitek, de alkalmazni is tudjátok az alapokat. Még az is lehet, hogy a SMART és más betűk is előmásznak közben.

- LEAN Reloaded

A lean ismert, jól leírt módszertan. A probléma vele az, hogy iparáganként, projektenként változhat az alkalmazható elemek köre. A másik gond pedig az, hogy könnyű róla azt gondolni, hogy egyszerű. Éppen ezért még azok számára sem haszontalan újra és újra elővenni a lean alapokat, akik az agilis módszertanok (kanban, scrum és ezeregy másik) nagy erdejében könnyen eligazodnak. Hát még azoknak, akik csak a mesékben találkoztak ezzel a nagy erdővel. Mi lesz az előadás tárgya? Elsősorban az, hogy hogyan lehet demisztifikálni és használhatóvá tenni a leant.

Ha a fenti leírás felkeltette az érdeklődésedet, akkor a jelentkezésedet itt adhatod le.

Minden jelentkezőtől 1000.- forintot szedünk be, amit rágcsálni -és innivalóra, azaz Rátok költünk. Amennyiben a jelentkezésed idejében már betelt a létszám, várólistára kerülsz, azaz mindeképpen érdemes jelentkezni.

 

A pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által az NTP-SZKOLL-13-0047 kódszámú Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett pályázati támogatásból valósult meg.