Élménybeszámoló: Musashi gyárlátogatás

BEKÜLDTE Honti Ágnes 2016. március 24., csütörtök 14:05

2016. március 4-én azt a remek lehetőséget kaptuk, hogy 25-en megismerkedhettünk az ercsi Musashi gyár mind a három gyártási és az összeszerelési sorával.
Az eseményre mind szakosztályos, mind szakirányos, mind külsős hallgatók is jelentkezhettek.

 

Az ercsi Musashi gyár a Japán Musashi Seimitsu Industry Co. Ltd. autóipari nagyvállalat magyarországi leányvállalata. A cég mechanikai autóalkatrészek tervezésére és gyártására specializálódott, és mostanra már kivívta az elismerést a nagy precizitású és biztonsági autóalkatrész beszállítók között is. Főbb termékei motoralkatrészek (pl. vezérműtengelyek) és futóműalkatrészek (gömbcsuklók, lengőkarok).

 

A programról röviden:

 

Volán busszal érkeztünk Ercsibe, ahonnan céges kisbusszal szállítottak minket a gyárhoz.

Egy kedves HR-es hölgy fogadott és egy kisebb előadóterembe vezetett minket, ahol a cégvezető ismertette a legfontosabb tudnivalókat a vállalatról, majd munkavédelmi oktatásban részesültünk.

 

IMG 0017

 

Később négy csoportra osztottak bennünket és 1-1 folyamatmérnök mutatta be nekünk a Fiat és Auxshaft, a Jaguár és Honda, a B8 és Suzuki HUB gyártósorokat és a szerelőcsarnokot.

A folyamatmérnökök szívesen válaszoltak minden kérdésünkre, így sok mindent megtudtunk a 200 fős cégről.

 

IMG 0018

 IMG 0023

IMG 0024

IMG 0027

IMG 0029

 

Fantasztikus, hogy egy nyers (öntött) alapanyagból a végén milyen finomra esztergált / köszörült tengelyművek születnek! Sokszor ajánlanak fel a Musashinak más cégek esztergálási segítséget, de nincs rá szükségük, mivel házon belül is képesek csúcsminőségű köszörült felületek előállítására.

 

Meglepődve tapasztaltam, hogy mennyi nő dolgozik a gyártósorokon.
A legtöbb ellenőrzési munkát ők végzik, a szerelőcsarnokban pedig kizárólag nők kezelik a gépeket.

 

Az egyik folyamatmérnök egy éve dolgozik a gyárban, nem sokkal előtte végzett az Óbudai Egyetemen. Saját elmondása szerint nagyon szeret a Musashinál dolgozni, szerinte a legfontosabb a mérnökök és a gépkezelők közötti jó kapcsolat kiépítése és egymás munkájának kölcsönös elismerése.

 

A barátságos környezetnek és dolgozóknak köszönhetően nagyon jól éreztük magunkat, sok élménnyel gazdagodtunk és összességében át tudták adni milyen is lehet egy multi cég 200 fős leányvállalatánál dolgozni!

 

A látogatás után finom ebéddel vendégeltek meg minket.
A nap zárásakor készítettek rólunk egy csoport képet, megköszöntük a remek lehetőséget, majd visszaindultunk Budapestre.

 

IMG 0034


Süveges Viktória

Taglista 2016 ősz

BEKÜLDTE Honti Ágnes 2015. szeptember 29., kedd 19:54

Vezetőség (5 fő):

Elnök

Németh Richárd

Alelnök, Műhely vezető

Borbándi Dániel

Foglalkozás vezető

Gergely Attila

PR vezető

Honti Ágnes

HR vezető

Süveges Viktória

 

Rendes tagok (14 fő):

Berényi Dániel

Bolgár Milán

Eszes Levente

Fábián Mariann

Ferenczy Anna

Haszilló Máté

Horváth Roland

Mészáros Viktor 

Német Norbert

Parádi Dániel

Pocsai Lilla

Tihanyi Boglárka

Ujfalusi Norbert

Zsóka Levente

 

Érdeklődő tagok (5 fő):

Baumgartner Bence

Búti Magor

Fazakas Péter

Horváth Henrik

Marosi Csaba Zoltán

 

A 2016/17/1 őszi félévben szakosztályunk teljes létszáma 24 fő.

Köszönjük, hogy ilyen sokan jelentkeztetek a szakosztályba ebben a félévben is, reméljük jól fogjátok érezni magatokat köztünk!

(Ha érdeklődsz a szakosztály munkája iránt, esetleg szeretnél csatlakozni, akkor a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen tudod felvenni velünk a kapcsolatot.)

Aktuális híreinket megtaláljátok facebook oldalunkon! 

Gyártás Szakosztály

BEKÜLDTE Super User 2014. március 06., csütörtök 22:54

2009 februárjában alakult szakosztályunk a különböző gyártási eljárások, s az azokhoz használt eszközök bemutatásával foglalkozik.
Céljaink között elsősorban az szerepel, hogy a hallgatóságot közelebb hozzuk a megmunkáló gépek világához, de minden egyéb tevékenységet támogatunk, amely a Ti mérnöki gyakorlatszerzéseteket, továbbképzéseteket és nem utolsó sorban hasznos időtöltéseteket elősegíti.

Nálunk lehetőséget kaphattok az egyetemen megszerzett elméleti tudás elmélyítésére, illetve gyakorlatba történő átültetésére, hogy az ipar világába kilépve már rendelkezzetek némi gyakorlati ismerettel.

Szakmai előadások és üzemlátogatások szervezésével is igyekszünk segíteni tagjaink szakmai fejlődését, és nagy létszámunkra való tekintettel különös figyelmet fordítunk a közösségi és csapatépítő programok szervezésére is.

Foglalkozásainkon megismerkedhettek az alapvető forgácsolási eljárásokkal, valamint haladó szintű tagjaink a megrendelt alkatrészek gyártásában is részt vehetnek. Az idei félévtől saját projektek indítását is tervezzük több témakörben, mint pl. új szerszámtároló szekrény építése, valamint CNC tananyag összeállítása, hogy ezt a kurzusunkat is újraindíthassuk.

A Gyártástudomány és –technológia Tanszék támogatásával szeretnénk tovább fejlődni, az érdeklődők számára újdonságként ható szakmai előadásokat, üzemlátogatásokat szervezni, illetve foglalkozásaink során új területeket megismerni.

Ha felkeltettük érdeklődésed, keress minket nyugodtan, gyere el valamely bemutatkozó eseményünkre vagy érdeklődj emailben (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

Híreinket, eseményeinket megtalálod facebook oldalunkon.

Várunk sok szeretettel a Gyártás Szakosztályba!