Design Szakosztály

2014. október 19., vasárnap 16:37

 

A Design Szakosztály 2014-ben alakult újra, melynek félévről félévre növekvő létszámát terméktervező és géptervező hallgatók alkotják. A szakosztály célkitűzése a terméktervezés, a formatervezés, valamint a géptervezés iránt komolyabban érdeklődő hallgatók tanórán kívüli szakmai fejlesztése, látókörük szélesítése, s ezen területek szakmai összehangolása.

 

Célunk a tervezői folyamat különböző lépéseinek jobb megismerése, az érdeklődő hallgatók szakmai fejlesztése. Kezdve az ötlet kidolgozásától, a különböző modellezési programok használatán keresztül egészen a megvalósítási technikákig, figyelembe véve egy termék marketingjének kidolgozását, valamint az esetleges eladhatóság, gyárthatóság, ergononómia feltételeit. A projektek teljes körű műszaki kidolgozással készülnek el, törekedve a legújabb technológiák használatára.

 

Másik profilunk előadások, gyárlátogatások, kurzusok, workshopok szervezésével és részvetelével színesíteni az érdeklődők szakmai fejlődését.


A szakosztálynak ezeken kívül fő profilja a többi szakosztállyal közös projektekben való aktív részvétel. Ezen feladatok során a tagok nem csak kipróbálhatják a tanórákon és a szakosztály nyújtotta programokon szerzett tudás alkalmazását, de kitűnő lehetőség is, hogy egy olyan tervezői csoportban dolgozhassanak amely több szakterületű mérnökből áll, mint ahogy az az egyetemen túli valós projekteknél is előfordul.