Előadások, workshopok, gyárlátogatások

BEKÜLDTE Szakács Tünde 2016. március 04., péntek 17:06

Célunk a tervezői folyamat különböző lépéseinek jobb megismerése, az érdeklődő hallgatók szakmai fejlesztése. Kezdve az ötlet kidolgozásától, a különböző modellezési programok használatán keresztül egészen a megvalósítási technikákig, figyelembe véve egy termék marketingjének kidolgozását, valamint az esetleges eladhatóság, gyárthatóság feltételeit. Ezeket előadásokkal, kurzusokkal, gyárlátogatásokkal, különböző workshopok szervezésével igyekszünk megvalósítani.

Tagtoborzó 2015/16 2. félév

BEKÜLDTE Szakács Tünde 2016. február 21., vasárnap 15:07

dsz tagtoborzo 2015 16 2

Faeszterga tervezése

BEKÜLDTE Szakács Tünde 2015. november 16., hétfő 20:22

A projekt célja egy főként körszimmetrikus fa termékek forgácsolásos megmunkálására szolgáló berendezés tervezése. A berendezést terv szerinti egyszerű kezelhetősége miatt, az MG épület tanműhelyében elhelyezve, használatba vehetnének karon tanuló (gépész és terméktervező) hallgatók és segítségével gyakorlati tapasztalatot szerezhetnének a kézi esztergálásban.

A projekt a 2015/16/1 szemeszterben indult és jelenleg konstrukciós fázisban van.

Varga István

Projektek

BEKÜLDTE Szakács Tünde 2015. november 16., hétfő 00:00

A projektek pontjain belül olvashattok befejezett illetve futó feladatainkról.

Projekteinknek több forrása lehet. Elvégzünk feladatokat tanszéki megbízásokból, céges megkeresésből, felkérésre becsatlakozunk más szakosztályok ill. szakkollégiumok futó projektjeibe, melyek érintik szakterületünket, valamint a tagok által felvetett érdekes kihívásoknak is nekivetjük magunkat.

Feladatunk az ötletek kidolgozása, különböző modellezési programok alkalmazásával, megvalósítási technika meghatározása, valamint marketing, gyárthatóság és ergonómiai szempontok figyelembevételével. Alkalmanként a tervezési feladatot műhely vagy labormunka követi, prototípusok/végleges termékek készülnek. A projekteket teljes körű műszaki kidolgozással tervezzük, törekedve a legújabb technológiák megismerésére, használatára, ismereteink bővítésére.

 

 

 

Mobil vadászles tervezése

BEKÜLDTE Szakács Tünde 2015. november 16., hétfő 00:00

A projekt célja egy emberi erővel hordozható tömegű és méretű, mobil vadászles tervezése, amely változatos talajkörülmények között is képes legalább 2,5 [m]-es magasles pozíciót biztosítani egy 100 [kg] önsúllyal rendelkező vadásznak és a tevékenységhez szükséges, maximum 30 [kg] felszerelésnek. Emellett a kialakításkor törekedtünk az ergonomikus ülőhelyzet megtalálására, a hosszú távú kényelem biztosítására, valamint a lövéskor létrejövő dinamikus erőhatásokra való méretezésre.

 

Kép a jelenleg tervezés alatt álló koncepciókról

Jelenleg két fő koncepció részlettervezése folyik, melynek végén szeretnénk mindkét megoldásból egy-egy prototípust készíteni és kipróbálni, hogy gyakorlati alkalmazásban melyik megoldás az alkalmazhatóbb. A projekt hosszú távú céljai közé tartozik egy hasonló termékekkel foglalkozó cég felkeresése és a termék bemutatása, valamint kész konstrukció birtokában kapcsolatfelvével az Országosos Magyar Vadászkamarával.

A projekt 2014/15/1 tanévben indult és jelenleg a részletkidolgozás zajlik, tehát az utolsó fázisban tart.

Varga István

Demonstrációs eszköz

BEKÜLDTE Szakács Tünde 2015. november 11., szerda 21:25

...

Arculattervezés

BEKÜLDTE Szakács Tünde 2015. november 11., szerda 21:25

GSZK Arculattervezés

A 2015/16/I. félév elején indult projektben résztvevő tagok a Gépész Szakkollégium számára terveznek új honlapot, tájékoztató kiadványt, valamint plakát és prezentáció sablonokat. A feladat célja, hogy ezeken a felületeken keresztül támogassa a GSZK arculati egységességét, valamint segítse a szakosztályok munkáját. Az egységes sablonok révén könnyebbé válik majd az egyes események szervezésének, kivitelezésének folyamata, azonban különös gondot fordítunk arra is, hogy minden szakosztály megőrizhesse az eddigi évek alatt kiforrt egyéniségét is. 

wip

Design hét 2014

BEKÜLDTE Szakács Tünde 2015. november 11., szerda 21:23

A Gép- és Terméktervezés Tanszék felkérésére szakosztályunk tagjai közreműködtek a Design Hét egyik kiállításán. A kiállított munkák Msc-s hallgatók alkotásai voltak, szakosztályunknak a kiállítás hirdetését, a hallgatók tájékoztatását, valamint az iránymutató panelek designját és kivitelezését kellett megoldani, valamint segédkezett a kiállítandó tárgyak felállításában, a terem berendezésében, elpakolásában, s biztosított felügyelő embereket a kiállítás teljes idejére is.

designhet02

designhet01SAM 2541

1. oldal / 2