Divízióink

2016. február 14., vasárnap 20:03

Szakosztályunk szervezeti szinten részekre bontódott az alakítástechnika különböző irányai szerint:

Kovácsolás

A divízió alapvető feladatának tartja a a szabadalakító kézi kovácsolás bemutatását, valamint az ehhez kapcsolódó további műveletek kézközelből való megismertetését a tagokkal.  Mind az ipari szintű-, mind a díszműkovácsolás előnyei és szépségei bemutatásra kerülnek a gyakorlati foglalkozásokon, valamint az előadásokon.

Divízióvezető: Rumony András (elnök)

2009.10.17 478 2009.10.17 482

2009.10.17 514

Lemezalakítás

A lemezalakítás divízió a lemezalakítási eljárásokkal, az ehhez szükséges gépekkel, berendezésekkel és szerszámokkal ismerteti meg a tagokat. Külön figyelmet szentelünk a gyártáshelyes tervezés alapjaira, amely hozzásegítheti a gyakorlattal még nem rendelkező hallgatókat a ipari termelésbe való bekapcsolódásba. Mindemellett lehetőséget teremtettünk a műhelyben kézi lemezalakításra is, ahol a tagok kipróbálhatják az egyszerűbb lemezalakítási módokat.

Divízióvezető: Mercs Péter (titkár)

 

Öntészet

Az öntészeti divízió lendületes fejlődésen ment keresztül az elmúlt pár évben: Az egyszerű homokformás öntéstől indulva eljutott a viaszformás, gravitációs preciziós öntésig, a közeljövőben pedig már centrifugásöntés is megvalósítható a foglalkozásokon. A divízió előadásai kitérnek többek között az öntőminta helyes megtervezésére, az öntészeti alapanyag kiválasztására, valamint a legyártandó alkatrész követelményeitől függő anyagválasztásra, utóhőkezelésére is.

 Divízióvezető: Kővágó Csaba

17  42 45

 

Tervezés

A tervezés divízió bemutatja az előbbi három divízió  gyártási, gyártástervezési fázisait, valamint a késztermék helyes tervezésének elméleti alapjait. 

Divízióvezető: Kalmár Bence