Események

BEKÜLDTE Riz Dániel 2016. máj. 19., csütörtök 19:35

Besenyei Péter előadása

BEKÜLDTE Bartos Ágoston 2016. máj. 04., szerda 05:58

Május 3-án Besenyei Péter előadását hallgathattuk meg Szakosztályunk jóvoltából. Az előadásra a Kármán Kollégium aulájában került sor, jelentős érdeklődés mellett.

Besenyei2

Härtlein Károly előadása

BEKÜLDTE Bartos Ágoston 2016. március 01., kedd 21:54

Március elsején este Härtlein Károlyt láttuk vendégül laborunkba, amelyre csaknem 100 ember volt kíváncsi. Természetesen sok érdekes kísérlettel készült. 

Hartlen1

Kocka körüli áramlás vizsgálata

BEKÜLDTE Sipos Anna Ilona 2016. február 02., kedd 21:07

Projekt célja:

Adott geometriai paraméterekkel rendelkező kocka numerikus CFD szimulációjának elkészítése, a kapott eredmények alapján a kocka ellenállás-tényező mérésének a megtervezése és kivitelezése felületi nyomásmérés útján.

Tagozatok

BEKÜLDTE Sipos Anna Ilona 2016. január 31., vasárnap 23:49

Numerikus tagozat:

célja a hallgatókkal numerikus (CFD) szoftverek magasabb fokú ismeretének elsajátítása, valamint a Fekete Rigó szélcsatorna 2D mérőtér szimulációnak elkészítése.

Experimentista tagozat:

Kezdő Experimentista tagozat: A Kármán Tódór Szélcsatorna Laboratóriumban a BSc Áramlástan tantárgy ismereteit felhasználva, további méréstechnikai elvek megtanítása, bemutatása.

Haladó Experimentista tagozat: A kezdő experimentista tagozat során megtanult méréstechnikai elvek alkalmazása a gyakorlatban.

A két tagozat együttműködik egymással, így a hallgatók egy projekten belül szimulálthatnak és mérhetnek is, ezáltal széleskörú tudást sajátíthatnak el.

Üzemlátogatások

BEKÜLDTE Sipos Anna Ilona 2016. január 31., vasárnap 20:50

Külsős helyszíneken áramlástannal kapcsolatos érdekességekkel találkozhatnak a hallgatók, valamint láthatják a gyakorlati alkalmazást is. Ezért szervezünk minden félévben üzemlátogatásokat.

Kerekasztal beszélgetések

BEKÜLDTE Sipos Anna Ilona 2016. január 31., vasárnap 20:32

Szakosztályunk indította útjára 2014-ben a Kerekasztal-beszélgetések interaktív előadássorozatot, mellyel célünk, hogy a hallgatók jobban megismerjék a tanáraikat. Kötetlenebb hangnemben zajlik a beszélgetés, a meghívott előadók mesélnek életükről, pályafutásukról, egyetemista éveikről, és egyéb fontos megfigyeléseikről is.

LajosT

Előadások

BEKÜLDTE Sipos Anna Ilona 2016. január 31., vasárnap 19:09

Igyekszünk bemutatni az áramlástan sokféle alkalmazásait, nemcsak a hallgatóknak, hanem mindenkinek.

aszo weber

1. oldal / 2